Weitkamp Fotografie

gerdweitkamp.nl

Over mij

In 2021 ben ik begonnen met fotografie en kocht ik mijn eerste spiegelreflex camera. Na het succesvol afronden van de tweejarige opleiding aan De Fotolocatie in Groningen (aanrader!) maak ik op dit moment voornamelijk autonoom werk. Dit doe ik naast mijn werk als universitair hooffdocent bij de faculteit ruimtelijke wetenschappen bij de Rijksuniversiteit Groningen.

Als geograaf ben ik geïnteresseerd in hoe mensen verbonden zijn met hun omgeving en hoe plekken en mensen elkaar beinvloeden. Mijn favoriete plekken zijn publieke buitenruimtes waar je iedereen kunt tegenkomen: straten, pleinen, parken, of bijvoorbeeld het busstation. Als fotograaf probeer ik het samenspel tussen mensen en hun omgeving vast te leggen, waarbij ik grenzen tussen ruimtes verken, zoals de wisselwerking tussen publieke ruimte en persoonlijke ruimte.

Voor mijn foto’s kies ik zorgvuldig de plekken die ik fotografeer, en het tijdstip waarop ik dit doe. Daglicht, of donker, seizoensinvloeden, weekdag of weekend, ze bepalen allemaal hoe we ons verhouden tot de ruimte om ons heen. Wanneer ik de plek en het tijdstip heb gekozen, wacht ik geduldig en laat me verrassen door wat en wie ik tegenkom om dat ene korte moment voor eeuwig vast te leggen.

error: Content is protected !!